2009. március 31., kedd

#42 Frou Frou - Details [2002]

Ismét ajánló és remélem végre tényleg sikerül jót (bár ez ez esetben nem is kérdés) és ismeretlent ajánlok Nektek!
Nagyon szeretem amikor összejönnek a szálak és kiderül, hogy a (zenei) világ amúgy kisebb mint gondolnám és mégis megismerhető. No ez történt velem az imént, ugyanis ahhoz hogy megírjam ezt az ajánló elkezdtem információ gyűjteni és kiderült hogy nagyon is ismerősek a nevek amik itt előjönnek.
A dolog úgy kezdődött, hogy a kilencvenes évek közepe táján Guy Sigsworth zenecsináló többek között Björkkel és Seal-lel való közös munkája során felkeltette az érdeklődését Imogen Heap-nek (akit remélem már ismertek). Imogen ekkor már javában dolgozott előadóként és jó néhány zenekarnak (Madonna,Lamb(!)) segített albumot is írni. Kezdetben kölcsönösen kollaboráltak egymás lemezein, de miután mindkét lemez kifutott a felek úgy döntöttek, hogy megpróbálnak közösen összehozni egy albumot. Sigsworth ugyanis legyártott néhány dallamot és annyira jónak érezte Imogen építőjellegű hozzáállását a projekthez, hogy végül duóvá váltak.
A nevük Frou Frou lett, első kiadásuk egy Imogen Heap feldolgozás, az Aeroplane volt, ám 2001 végére befejezték az első albumuk megkomponálását is, így 2002 augusztusában kiadták a Details-t.


Frou Frou - Details [2002]



Nyilatkozhatnékom van az album stílusáról is, azonban ezt most elhagyom mert nem igazán tudom belőni, persze bele tudnám erőltetni Őket egy-két kategóriába, de annyira kilógnának hogy nem lenne túl sok értelme.
Sajnálatos módon az album az egyetlen mű ami a páros keze nyomán született. Egy darab turné után úgy döntöttek, hogy továbbra is segítik egymást, de közös lemezt nem adnak ki többet.
Sigsworth később olyan munkákon dolgozott, mint Alanis Morissette 2008as 'Flavors of Entanglement' című albuma. Imogen pedig kiadta az ismert albumát 'Speak for Yourself' címmel.

Szerencsére okosak a kiadók, ezért a 'Breath in' c. számukat az összes videómegosztó tiltja (csak Amerikán belül nézhető) így ez kiesett a videókból, ám azért van még:

Kezdjük egyből az első munkájukkal (az Imogen Heap feldolgozás).
Remek kis trip-hop-szerű dal lett.

Imogen Heap - Aeroplane (Frou Frou Mix)
From the Album : I Megaphone (Japán kiadás)
2002





Következzen a nagy kedvenc, a szám ami miatt felfigyeltem
az albumra, egyik kedvenc filmem zenéje, a Zach Braff által játszott,
írt és rendezett Grammy-díjas 'Garden State'-ből.
(Klipp nem készült, így a videó a film jeleneteiből áll)
Frou Frou - Let Go
From the Album : Details
2002






Végül jöjjön egy kis Chillout és egy NAGYON különleges videó.
Ez lett a 4., egyben utolsó kislemez, szerintem nagyon különleges
videóanyaggal ami Joel Peissig munkája.








Frou Frou - The Dumbing Down Of Love
From the Album : Details
Directed by Joel Peissig
2002









* * *

2 megjegyzés:

Ms.K. írta...

Csak emlékezz szavaidra, mikor én ajánlottam Neked Imogen Heapet!! Azért örülök, hogy meggondoltad magad, és most kicsit úgy érzem nekem kedveskedsz ezzel a bejegyezéssel!! :P

Hajdrák Tímea írta...

Köszönöm az ajánlást, újabb kincs számomra. :) És beírtalak a jók és kedvesek füzetembe. :) Üdv: Timi