2009. november 2., hétfő

Jay-Z - Empire State of Mind (ft. Alicia Keys)

Nem nagyon akartam a friss ajánlót egyből leküldeni, de van még pár dolog:
Először is új elemekkel bővült a blog szélle:

  • van RSS feederünk kirakva
  • láthatóak a legutóbbi kommentek
  • és alul már Ti is használhatjátok a címkéket
(A címkék ugyan még nem a teljes tartalmat tükrözik, csak a legújabb harmadát a teljes blognak)


Ezen kívül ma felfigyeltem egy érdekes dologra. Van egy előadó akinek így néz ki a kiadott stúdió albumainak listája (kiadás dátuma/Amerikai központi Billboard lista legmagasabb helyezés/eladott lemezek száma):
  1. 96/26/1.5m
  2. 97/23/1m
  3. 98/1/8m
  4. 99/1/4m
  5. 00/1/3m
  6. 01/1/4m
  7. 02/1/5m
  8. 03/1/9m
  9. 06/1/3m
  10. 07/1/2m
  11. 09/1/2m
Ez egyszerűen elképesztő, hogy évente képes volt hallgatók millióit rávenni, hogy megvegyék az albumát és 10 éve nem volt albuma ami nem érte volna el az első helyet (és ismétlen ez nem az R&B vagy más részlete a piacnak, hanem a totál összesített) A másik elképesztő dolog, hogy annak ellenére hogy a világ egyik legsikeresebb zeneiparban dolgozó üzletembere (Diddy és Dre mellett) nem hagyta abba az előadóművészkedést, pedig már nem nagyon van olyan dolog amit ne ért volna el, az egyéb üzletágaiból pedig több pénz folyik be mint amennyit valaha is megkereshet a zeneiparban.
Természetesen kb kizárásos alapon ki lehetett következtetni, hogy kiről van szó. Ennek örömére jöjjön új kislemeze. Kötelezően előírom mindenkinek Alicia Keys meghallgatását, tehát minimum az első refrénig tessék tolni a dolgot (Adritól pedig kérnék egy szakértői véleményt a kommentekhez ha már MTV meg minden:)



Jay-Z - Empire State of Mind (ft. Alicia Keys)
From the Album : The Blueprint 3
2009




A számot egyébként szeptember 8.án adták ki és Jay-z szülővárosa, New York előtt tiszteleg. Tartalmaz részeket a The Moments által alkotott "Love on a Two-Way Street" című és Isaac Hayes "The Breakthrough" című számaiból is. Érdekesség, hogy ez legalább a harmadik ilyen címen futó szám. Billy Joel és Nas is írt már azonos címmel, utóbbi előadó eredetileg szerepelt volna ebben is, de túl elfoglalt Bob Marley legfiatalabbik gyermekével és annak lemezfelvételeivel (No meg a válása Kelis-szel is folyamatban van még). Szóval majd max a remixeknél fog besegíteni.

* * *

Nincsenek megjegyzések: