2010. augusztus 20., péntek

#55 DJ Krush - MiLight

Mai vendégünk DJ, de nem akármilyen: Ma ünnepli a 20. évfordulóját annak, hogy szólókarrierbe kezdett. '62-ben született Tokióban, gyermekkorában elég rebellis volt így nem meglepő, hogy nem sikerült befejeznie az iskolát. Pénzkeresési lehetőségként az alvilágot választotta és nemsokára már a Yakuzáknak dolgozott. Azonban ez a karrier is félbetört, amikor egy nap a legjobb barátja levágott ujját találta átkötve az asztalán, melynek hatására sikerült valahogy otthagynia a csapatot. Végül a nyolcvanas évek elején a Wild Style című film hatására megtalálta élete célját. Ez volt talán az első japánba is eljutó amerikai film, mely a korai hip hop stílust hivatott bemutatni. Hősünk elhatározta, hogy DJ lesz és nem kis kutatómunka után megszerezte magának a szükséges felszerelést (abban az időben nem igazán lehetett például keverőket kapni).
Idővel nem csak Japánban (ahol Ő számít az ország első és legfőbb hip hop lemezlovasának), de az egész világon felküzdötte magát az élvonalba egyedi stílusa és zenei távolságtartásának köszönhetően. Jellemző rá, hogy nem ragad le egy konkrét stílusnál, ugyanúgy dolgozik trip-hop alapokkal mint Soul-lal vagy Jazz-zel.
Jelenleg hivatalosan kilenc albummal rendelkezik, de készülőben van a tizedik. Én a negyedik, MiLight nevű '97-es gyöngyszemet választottam.

DJ Krush - MiLight [1996/1997]

Az album zenei anyaga valódi hip hop, ám annak körítése szépen lüktet a Jazz, a ChillOut, a komoly városi hip hop és még ezer alstílus között. Idén már kétszer volt és legalább egyszer lesz Magyarországon (Pécs és a ZP után az A38-on is fellép várhatóan október 26.án).
Videók:


A következő számot azok már ismerhetik, akik a Prieger Zsoltos nyereményjátékon (még régen) megnyerték a varázsCDmet, ez volt az egyik átvezető.

DJ Krush - Jugoya
From the Album : MiLight
1996/7





Másodszorra a nagy kedvenc:
DJ Krush - Supanova (ft. Finsta Bundy)
From the Album : MiLight
1996/7







* * *

Nincsenek megjegyzések: