2010. szeptember 16., csütörtök

#56 Planet Funk - Planet Funk [2009]

Sziasztok

Egy fura esettel állunk szemben. Egy olyan banda érkezik ma, akik megjártak jó pár toplistát, van olyan számuk, amit mindenki ismer és mégis, szinte semmi infó nincs róluk a neten. Úgy tűnnek, mint akik egy-két sikerszám után eltűntek a süllyesztőbe (pedig ez nem így van).
Nem keresgéltem azért túl sokat, de nem találtam tisztességes leírást, hogy mit és hogyan csináltak vagy csinálnak mostanában a tagok. Ami viszont tuti, hogy '99 környékén alakultak és első sikerüket egyből az első albumuk meg is hozta Nekik. Chase the Sun című sikerdaluk mindenkihez elért és máig a leghíresebb számuk. No az igazság az, hogy nekem ez az egyetlen számuk amit nem bírok végighallgatni, viszont ahogy az a videó szekcióban is majd hallható lesz, termeltek azért jó sok igényes dalt az eddig megjelent három albumuk során, ezek: Non Zero Sumness (2002), The Illogical Consequence (2005), Static (2006). Annak ellenére hogy mindegyik tartalmaz minőségi zenét, Ti mégsem ezt kapjátok, ugyanis a Planet Funk 2009-ben kiadott egy három új számot is tartalmazó válogatás lemezt. A lemez az eddigi kislemezeiket tömöríti.

Planet Funk - Planet Funk [2009]


Nem nagyon szeretem a pop zenét, de ez 110%ban az és mégis zseniális. Nagyon változatos hangszerelés (annak ellenére, hogy pop-dance-elektronika a besorolás), kitűnő vokálok és briliáns hangulat jellemzi a korongot. Érdekesség még, hogy az a John Graham énekel vagy 4 számon is, akivel a Hybrid ajánlóban találkozhattatok már. Videók:


A következő videóval le is szeretném tudni a Planet Funk leghíresebb gyöngyszemét, a Lemonade első 10 másodpercében ugyanis a Chase the Sun dallama szólal meg, aki nem ismeri fel annak kötelező többet zenével foglalkoznia vagy csak simán néha rádiót hallgatni...



Planet Funk - Lemonade
From the Album : Planet Funk
2009





TV, rubik kocka, rövidhajú lány és iszonyat mély intellektuális mondanivaló, mi kell még??

Planet Funk - Too Much Tv
From the Album : Planet Funk
2009





Maradt még három szám, végül lemaradt ez és ez. A következő nyert.

Planet Funk - Come Alive
From the Album : The Illogical Consequence
2005








* * *

1 megjegyzés:

Ms.K. írta...

Döbbentsd meg a többieket pls!!!! (tudod a tutit, tudod a tutit, tudod a tutit!!!)