2010. június 2., szerda

#51 Gonzo - MR2 Akusztik koncert [2010]

Sziasztok

A legutóbbi albumnál reménykedtem, hogy végre tudok valami újat mutatni, de meglepően sokan jeleztétek, hogy ismeritek, így ismét visszazuhantam a -nemtudokújatmutatni- depresszió ingoványába. Persze, mint mindig, ismét van egy banda akinek a segítségével megpróbálok kimászni.
A történet ott kezdődik, hogy Marci közölte: megyünk a Magyar Rádió 8as stúdiójába, MR2 akusztik felvételre. Aki még nem volt mindenképpen menjen, iszonyat hangulatos program. Menő dolog, hogy az utcában lévő összes talponálló csövesekkel és laza fiatalokkal van tele (mi is egy ilyen helyre ugrottunk be, életemben nem fizettem még Budapesten ilyen keveset alkoholért...). No amikor közeledett a kezdés, akkor szép sorjában minden fiatal lelépett, ám egytől egyik mindenkivel újra találkoztunk 5 perc múlva a stúdióban. Aki esetleg megkérdőjelezné a kocsma szükségességét, annak indoklásul annyit, hogy úgy gondoltuk nyilván nem lehet az épületbe alkoholt bevinni, pláne a stúdióba, ahol épp rádiófelvétel zajlik.
Hát tévedtünk! Közönségünk szinte ki sem látszott a sörös dobozok közül. Nem tudom a mai napig eldönteni, hogy a részeg vihogást vagy a sörös doboz szisszenését volt nehezebb a kollegának kivágnia a végső hanganyagból. A fejünk fölött ugyanis mikrofonok lógtak. Nem voltunk sokan, kb 20an, de csak minket 4-5 helyről vettek és a zenekar is karnyújtásnyira ült. A hangulat zseniális és családias volt egyszerre, no de itt az ideje bemutatni a "családot":
2003ban állt össze az első összeállítás Debrecenben. Saját jellemzésük szerint britpop és indie szerűségét játszanak, kezdetben magyarul, később angol szöveggel. Első albumuk 2007ben látott napvilágot Lost and found címmel, ekkorra jött létre a jelenlegi felállás is. Az adott és a következő évben jelentős sikernek számító helyezést értek el az ABC tehetségkutatóján, amit külföldi fellépések követtek, az MTV Europe meghívta őket Liverpoolba is. A további bemutatkozást meghagyom a videó részlegnek, térjünk vissza a mai témára. Január 14. a Gonzo volt az MR2 Akusztik vendége.

Gonzo - MR2 Akusztik koncert [2010]

Nem igazi album, hiszen tudomásom szerint nem jelent meg az anyag korongon, ám ennél egy jobb dolog történt: az MR2 honlapján meghallgathatóak az akusztik albumok, így tök ingyen végigtolhatjátok a mai ajánlást. A koncertről még annyit, hogy sajnos kivágták Árpád (ének, gitár) zseniális felkonferálási próbálkozásait, ami érthetetlen módon még nincs Hajós András szinten, ám éppen ezért különleges. A zenei tartalom magáért beszél, így nem húzom tovább, hallgassatok bele!


Elsőnek jöjjön a legismertebb számuk eredeti videója.
Gonzo - Peeping Tom
From the Album : Lost And Found
2007




Másodszor pedig a sok-sok számmal teletűzdelt akusztik bemutatkozó videójukat linkelem.
MR2 Akusztik Gonzo - Interjú
2010




És itt találjátok a lejátszót, kerresétek meg a Gonzot, klikkrá és már megy is!!
(ne lepődjetek meg (velem ellentétben) Varga Zsuzsán a lejátszóban, Ő a default előadó, yeah!






* * *

4 megjegyzés:

Ms.K. írta...

1.Gyáva kukac!! (Tudod miért...)
2. MR2 Akusztik album naggggyon jóóóó!!! Ezen élek egy ideje!

Névtelen írta...

Hát ez jobb, mint gondoltam... ismét volt időm ránézni.

Már csak arra vagyok kíváncsi, kinek a nevében fog megjelenni ez a komment.

Andrew Sr.

Ambrus Hedi írta...

LÁJK!!!! ;)

Hajdrák Tímea írta...

Bocs, hogy nem voltam sokáig, sajnos alapos indokaim vannak. Ez nagyon tetszik, és oda nekem is el kell mennem. Köszi újra!