2010. június 15., kedd

#52 Phoenix - Wolfgang Amadeus Phoenix [2009]

Sziasztok!

Rájöttem, hogy túl sokat ülök az ajánlókon! Ez is megvan már egy fél éve és szerencsére egyre népszerűbbek az én segítségem nélkül is:). Az a vicces, hogy csak lassan jöttem rá: hány helyről és irányból ismertem Őket már régebb óta. Számtalan filmben vagy általam is ismert reklámban szerepeltek melyekben megfogott a zenéjük, csak valahogy nem szereztem meg azt anno sok-sok évvel ezelőtt.
Nem szövegelek ma sokat Róluk, 95ben alakultak Párizsban (de komolyan csak 97 óta csinálják). Thomas Mars (ének), Deck D'Arcy (basszusgitár) és Christian Mazzalai (gitár) alapították a bandát Laurent Brancowitz-zal (gitár) együtt, aki ekkor csatlakozott le előző bandájáról, akiket nélküle csak Daft Punk-nak ismer a világ. Ghettobalster néven alapítottak egy kiadó féleséget és 500 példányban kinyomták a demó CDjüket. Aki esetleg nem vágná, hogy mi az a ghettoblaster:



Visszatérve a bandához végül sikerült leszerződniük a Source Recorshoz, ugyanide volt az AIR is szerződve, így adta magát, hogy előzenekari és egyéb előnyöket élvezzenek a szomszédságból, melynek persze meg lett a hatása. 2000 ben adták ki United (viva Sir Alex) című albumukat, melyről az egyiket Sofia Coppola egyből betolta a Lost in Translation című Oscar díjas filmjébe. Az új Somewhere címet viselő filmjének a trailere is velük kezdődik és nem mellesleg elég jónak ígérkezik. A következő album az Alphabetical (2004) volt, melyet egy turné és egy turné-album követett (Live! Thirty Days Ago, 2005, 3 kontinens, 150 fellépés), azt pedig a It's Never Been Like That (2006). Nyilván kiderült a felsorolás közben, hogy nem valami kezdeti albumot kaptok, ugyanis nagyjából pont egy éve a fiúk új anyaggal jelentkeztek:


Phoenix - Wolfgang Amadeus Phoenix [2009]


Az album olyan jóra sikerült, hogy egy grammy-t is kaptak érte (legjobb alternatív). Az album gyártásához jelentősen hozzájárult az elsőt is készítő Philippe Zdar, sőt néhány számnál Ő ül a dobok mögött. Egyenként most nem emelek ki semmit, mind olyan hallgatni való kiforrott muzsika. Engedelmetekkel inkább egyből tolnám a videókat.


Ez azt, ami végül megfogott és odaszögelt a gép elé egy pár órára. A Take Away Show csinálta, ha nem tévedek még nem voltak az ajánlóban. Róluk, mint zenei "fórum"-ról majd legközelebb, most csak ámuljatok a képi anyagon (is).


Phoenix - Part1: 1901 (A Take Away Show)
From the Album : Wolfgang Amadeus Phoenix
2009



Phoenix - Part2: Listomania / One Time Too Many (A Take Away Show)
From the Album : Wolfgang Amadeus Phoenix / It's Never Been Like That
2009/2006



Phoenix -Part 3: Long Distance Call (A Take Away Show)
From the Album : It's Never Been Like That
2006





Végül még egy link is bekerült, hogy legyen valami ismerős az elsőről. A lényeg, hogy nem jövök rá, hogy ezt én miért vágom kívülről... soha nem volt a lejátszómon sem a gépemen szerintem. Aki megfejti a rejtélyt kap egy nagy respect-et (vagy bármit amit kér)!


Enjoy!

Phoenix @ myspace


* * *

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Meghallgattam, soha nem hallottam még. Neked valószínüleg azért ismerős, mert már régen is hallgattál ilyen borzalmakat.