2010. július 22., csütörtök

#53 Kraak & Smaak - Plastic People [2008]

Sziasztok

Annyi remek zene van tartalékban, hogy kénytelen vagyok írni. Kicsit több post, cserébe rövidebb blabla. Mai hőseink a remek nevű Oscar de Jong, Mark Kneppers és Wim Plug. Hollandiából jöttek és 2003 óta aktívak. 2005 végén kiadott első lemezük Boogie Angst címmel elég hírnevet adott Nekik ahhoz hogy fellépjenek néhány fesztiválon (pl a szigeten vagy a pinkpopon). Második albumuk 2008-ban jelenik meg:

Kraak & Smaak - Plastic People [2008]

Első kislemezük komoly sikereket ér el, nem csak a zenei listákon, hanem maga a videó anyag is díjakat nyer. Ismét jönnek a fesztiválfelkérések, Magyarországra is ellátogatnak újra. Az album rendesen megkreált nótákból áll, nem jellemző a túl bonyolult felépítés, viszont cserébe mindegyik egy önálló és jól eltalált hangulatot épít fel. Kitűnő zene gondolkodáshoz, mert a dalok nagy része úgy kellemesen beleépül a háttérbe. Mint ígértem rövid leszek ma, jöjjenek a kedvcsináló videók:


Kraak & Smaak - Squeeze Me
From the Album : Plastic People
2008




Kraak & Smaak - Keep Me Home
From the Album : Boogie Angst
2005/2006




És egy szám, mely az ajánlott albumon is megtalálható, de a "The Remix Sessions" című feldolgozásokat tartalmazó fél albumukra készült és néhányotoknak ismerős lesz.
Kraak & Smaak - Man Of The Constant Sorrow
From the Album : The Remix Sessions
2007




* * *

2 megjegyzés:

Hajdrák Tímea írta...

Ez nagyon tetszik. Köszi

Valami Amerika írta...

Tetszik:! :) Több ilyet még!!! :)