2010. július 29., csütörtök

#54 Erykah Badu - Baduizm [1997]

Sziasztok

Ma ilyen szuper nap van, így jön még egy ajánló is gyorsan. Most is a rapid verzió lesz, mert ez is már évek óta ajánlásra vár és nem akarom feledésbe meríteni csak ezért, néhányan megkaptátok már (Sarajevo felé) és nyilván van olyan is Köztetek, aki ismeri. Azoknak, akik a fenti két kategóriába tartoznak, max egy kis háttérinfót tudok adni, ám a többiek készüljenek fel valami igen kellemes kis zenére:
Erica Abi Wright Dallasban született 1971ben. Anyukája már 4 évesen színházban léptette fel, amikor 14 volt pedig már énekesnőként jelent meg rádióknál. Ekkor döntötte el, hogy nevet változtat és felvette az Erykah Badu nevet. '93ban abbahagyta a tanulást a zenéért és néhány évig sok munkakörben megfordult annak érdekében, hogy elég pénze legyen a karrierje beindításához. Közben végig fellépései voltak és egy D'Angeloval énekelt duett után végül leszerződtette az Universal Records.
Első albumát választottam ki ajánlásra Nektek a néhányból ami megvan, mert ezt tartom a legjobbnak, a szakma pedig a leginkább korszakalkotónak. Ezért a műért ugyanis Őt tartják a Neo-Soul királynőjének.

Erykah Badu - Baduizm [1997]

Az album elkészítésében többek között a már általunk is ismert The Roots segédkezett, elsősorban Questlove. Az eredmény egy nagyon kellemes és lágyan dallamos hangzás lett megfejelve Badu zseniális hangjával. Hallgassatok bele, nem fogtok csalódni!
Badu későbbi életéről annyit, hogy gyártott azóta hat albumot, szült egy gyereket (majd el is vált) André 3000-től (OutKast), de dolgozott (és volt) együtt Common-nal illetve kollaberált Zap Mamaval is (akit 1 Giant Leap-éknál már emlegettünk, de fogunk is még). Idén márciusban adta ki a jelenlegi állás szerinti utolsó albumát, aktívan jár turnékra és dolgozik új anyagokon is.



Erykah Badu - On & On
From the Album : Baduizm
1997




Most valami élőbbet ugyaninnen:
Erykah Badu - Next Lifetime
From the Album : Baduizm
1997




Enjoy



* * *

Nincsenek megjegyzések: