2010. november 14., vasárnap

#58 Planet 55 - Smokesigns [2009]

Képzeljétek: lezárult az október és (Holland behatásra) ebben a hónapban több mint 60 új albumot hallgattam meg, szal lessz jelentés új dolgokról is, de most visszamászunk a közelmúltba. Egy nagyon-nagyon régi tartozást egyenlítünk most egy jó fej (és zseniális) banda felé. Sajnos mostanság túlságosan csendben vannak, de hátha lesz ez így sem!
Ma kicsit jobban megismerjük a Planet 55-t. Egri gyökerekkel, 2008-ban alakult,
Gulyás Kristóf-dob, Keresztes Zoltán-basszusgitár, Örsi András dj, Szőke Barna-gitár és mint korábbi bejegyzésünkből is kiderül, Polnauer Flóra részvételével (Beat Dis, Zuboly). A zenekar gerincét Barna alkotja, akinek a segítségével hozzájutottam első albumukhoz, ezúton is köszönöm Neki a lehetőséget. A korongot egyébként Ti is leszedhetitek, mert a kommuna.org oldalról legálisan elérhető az anyag. A Site ugyanis a stúdiót, a zenekar pedig cserébe az albumot adta ingyen.

Planet 55 - Smokesigns [2009]

Nem ez az egyetlen hely ám, ahol hallhatjátok őket a neten, hiszen szerepeltek az
MR2 akusztikban is, így a linkelt lejátszón az Ő koncertjük is meghallgatható! Zenéjük Jazz-szerű, ám oly sok összetevőből áll, hogy inkább hallgassátok meg Ti magatok. Azért kaptok elöljáróba videót.



A kislemez:
Planet 55 - Wrong Direction
From the Album : Smokesigns
2009
 





És egy szám az akusztikról:
Planet 55 - Your Love is My Fire (MR2 Auksztik)
From the Album : Smokesigns
2009




Enjoy

* * *