2010. december 13., hétfő

#59 Membran - Closed [2007]

Az egész úgy kezdődött, hogy rájöttem: a Membran - Metro című számát még nem hallottátok, miközben az egyik nagy kedvencem. No kiderült, hogy ez továbbra is így lesz, ugyanis sehol sincs fent...
A membran közel 10 éve létezik Magyarországon és Cadik mellett Papp Ferenc és Pejkó Balázs alkotja, mint ahogy azt már egyszer megbeszéltük. A tíz év persze nem múlt el nyomtalanul, a 38. Magyar Filmszemlén elhozták a legjobb eredeti filmzene díját a Boldog új élet című filmhez írt muzsikájukkal. Valamilyen szinten jelen voltak a rewind-okon is, valamint számos remixet is készítettek.

Membran - Closed [2007]

A sok felgyülemlett cuccból persze egyből duplalemez lett. Stílusát tekintve mondjuk legyen elektronikával kevert hiphop, de persze ez nem fed le szinte semmit, hisz elképesztően sokszínű a két korong (nem csoda, hisz három agy készítette sok-sok éven (időszakon) keresztül). Az első korong lazább, a második erősebb, elektronikusabb. Zenei leírásnak csak annyit, hogy szerintem mindenki talál majd magának egy-két kedvencet, de azért a biztonság kedvéért linkeltem videókat. A zenén kívül "énekben" is igényes a korong. Vendégszerel példának okáért MC Dynamite, de nem Ő az egyetlen a nemzetközi frontról, itt van Blurum13 és Dudley Perkins is. A hazaiak közül természetesen ismét találkozunk Mc Zeek-kel és több magyar zsenivel a hangszereknél: Vázsonyi János (szaxofon), Kárpáti Dodi (Quimby), Salamon Eszter (Másfél) és Csurkulya József (Besh O Drom).



Membran - Daiziki Light
From the Album : Closed
2007




Membran - Delay - The Ladie's style
From the Album : Closed
2007




Membran - Nightshift (feat. Mc Zeek)
From the Album : Closed
2007





Membran @ myspace


* * *

2 megjegyzés:

Bence írta...

Membran kifejezetten kellemes összhatású stílust képvisel...

bejövő

köszi hogy megismerhettük

Unknown írta...

Nightshift abszolút win. Thx.