2012. július 21., szombat

#68 Morzsa Records - Polish Graffiti [2011]

Sziasztok


Mint annak idején Párizsból, most is úgy tűnik, hogy albumajánlós poszt lesz a megoldás.


Ugynis úgy alakult, hogy be tudtam joinolni a mOrzsa records amerikai turnéjánk második felére, így egy hónapig végig koncertezzük a városokat New Yorktól Texasig.



A turné Június 20.án startolt NYból egy masszív tetőn megtartott koncerttel. A zenekart Freddie vezeti, a számok nagy részét is Ő írja, énekli és gitáron kíséri. Ő, valamint Zoltán és Justin alkotják a banda amerikai felét. Justinék egyébként úgyszintén hoztak pár számot. Míg Zoltán a pengetős hangszerekért felel, addig Justin gitározik, harmonikázik és néha dobol. A zenekar első számú dobosa viszont már Magyar kézben van: Endre egy cajón segítségével adja az ütemet. A zenekarban egyébként még a nem is olyan régen linkelt Jeromos hegedül, de ezen a turnén Ő most nincs itt. Zoltán egyébként sajnos csak a túra közepéig van a csapattal, utána visszatér New Yorkba és ott is marad, így Ő belátható időn belül nem lesz hallható a mOrzsa keretein belül.


A mai ajánló tehát a turné anyaga:
Morzsa Records - Polish Graffiti [2011]

Itt is van:



Ezt az albumot tehát az imént felsorolt tagok vették fel tavaly és limitált szériás bőrkötéses kiadásban lehetett hozzájutni (lásd videót legalul). Hárman három különböző zenei stílust hoztak magukkal, ám mégis egy kerek egész lett a lemez. Hallgassátok meg a bandcampen vagy vegyétek meg a neten, esetleg valamelyik koncert után.


* * *


Node hogy az én történetem is beleférjen a mai posztba, kezjük rögtön az elején: én egy kicsit később, Július második hetében csatlakoztam hozzájuk Cincinnati-ben. Ide az út egyébként egészen rövid, haaacsaaak nem akar az ember a jegyeken spórolni. Ugyanis ha ez a helyzet, akkor elindul az esti géppel Kijevbe (hova máshova). Megérkezik éjjel f11re, kicuccol, majd feltérképezi a hálIstennek free wifivel felszerelt borispoli repteret. A legtutibb (karfa nélküli!) padon elheveredik és elfetreng úgy másnap délig. Enyhe "hát ez is megvolt" feelinggel felkapashzkodik az Aerosvit New Yorki járatára és nagyon ügyesen pulóverbe rejti a kezdődő testszagát. Ez persze csak durvább lesz az alatt a laza 10+ óra alatt amíg vagy 8 időzónán át átrepüli az óceánt. Ezek után egy laza 1 órás beutazási ellenőrzést leszámítva másodperceken belül kilépünk a JFK kijáratán!




Engem Zoe mentett meg a haláltól. Neki köszönhetően a New Yorkban töltött 4 órámba belefért egy zuhany (!!!) és kaptam zseniális kaját is. Sőt, kikisért a pályaudvarra és segített felkerülni a New York - Cleveland buszra. Ezzel potom 9 óra alatt oda is jutottam és megtudtam, hogy marhára nincs már szabad hely az út második felére (a jegyem ellenére - a buszt ugyanis túlfoglalták), úgyhogy egy laza ügyintézés-balhé-adminisztrációs hiba után illeglálisan mégis bejutotam a varázslatos Cleveland - Cincinnati tripre. Ez egy újabb 5 óra alatt tette meg a távot. Így kb 50 óra utazással a hátam mögött vártam Feriéket hogy felkapjanak és átvigyenek a koncert helyszínére, Berea-ba.


Itt Casey, Laura, Tyler és Ishi fogadott, akik amellett hogy iszonyatos arcok, még a Bloodroots Bartel alapító tagjai is.




Megérkezvén tehát egyből az első este dupla koncert, majd egy egészen hétköznapi házibuliban (istálló) játszottunk Stump-ot. Ez a játék annyi, hogy egészen zavarbaejtően részeg emberek próbálnak egymás tuskóba kalapált szögét eltalálni, mindezt úgy, hogy a kalapácsot egy mozdulattal kell egy csavarral az égbe dobni majd egyúttal rá is ütni a szögre. Mindezek a körülmények ellenére csak másnap törte el majdnem Justin az ujját, amikor úgy döntött hogy kardántengely cserét hajt végre a "SVÉD"-nek nevezett 20 éves kombi Volvo 740-nünkon.




A kocsi egyébként túlélte, sőt azóta jobban tép mint előtte.




A koncert és a buli után meghívást kaptunk Casey és Laura iszonyatosan mocskosul menő otthonába. Képzeljetek el egy meredek domboldalba ácsolt, sok-sok szobából állo faházat, aminek minden pici pontja maximálisan meg van tervezve és fel van díszítve.




Volt még kempingezés, voltunk Elvisz szülőhazában és mocsaraztunk is, de mindezt és még többet is a következő ajánlóban, mert most mennem kell!


Voila:


 








* * *

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Könyörgöm, felejtsük el az extramodoros nagybetűs Ő használatát, főleg egymás után többször, ezen kívül a nyelvtanilag is helytelen Magyar (helyes alak: magyar) sem feltétlenül működik. Köszi! :)