2012. július 29., vasárnap

#69 Purity Ring - Shrines [2012]



Puritz Ring - Ungirthed
From the Album : Shrines
2012

Ma egy kis elektronika és egy történet jön.

A zenét Kanadából kapjuk a nem is olyan régen alakut Purity Ringtől. Megan és Corin még a 25-t sem töltötték még be, amikor 2010-ben megalakították együttesüket, mostanra készült el az első zseniális album:

Purity Ring - Shrines [2012]




Puritz Ring - Belispeak
From the Album : Shrines
2012


Zenei leírás helyett videó és történet.

Wiley története:

Nem is olyan messze Whitesburg (Kentucky) városától, Pine Mountain erdeiben él egy ember, aki megtestesíti mindazt amit a hippikről tudok/gondolok. Caseyék vittek minket fel a hegyre, késő volt, olyan este 10 is lehetett már. Áthaladtunk egy kapun és egy kedves Ősz ember fogadott minket egy széles erdei ösvényen. Ő volt Wiley. Üdvözölt minket, örült nekünk és felvezette az autókat az egyik irányba. A távolból zene halattszott és a fák között egy kis tó fölött repkedő tűzgolyókat véltünk láni. Végül egy lábakon álló, domboldalra épült faházhoz érkeztünk, ahol felvertük a sátrakat, a lányok pedig beköltöztek az egyik szobába. Valaki előkapott egy whiskeyt és körbeadta, sörök nyíltak, a társaságba lassan becsatlakozó ismerős/ismeretlen arcokkal kezdődő beszélgetéseket csak az óriáspókoktól néha felsikító lányok szakították félbe.

 


Puritz Ring - Loftcries
From the Album : Shrines
2012


Lassan aztán felkerekedtünk. Egy kicsi tavat találtunk a völgyben, partján mindenféle kissebb-nagyobb furcsasággal. Volt ott a mécsestől a fém flamingón át, az ezsüstösen csillogó airstream-ig minden csudajó. A tó sarkán megpillantottuk a két szintes faházat, ahonnan a zene és a fény szűrődött ki. Az erdő felől érkezve az emeleten lukadtun ki, ami egy nagy teraszból és bazsamosan gőzölgő konyhából állt. A terem közepén lévő sámlin lány kezdett játszani, dühösen peregtek az ujjai és kétségbeesetten énekelt. Az összhatás zseniális volt. Mi leültünk és nem sokára már Freddie, Justin, Endre és Zoltán is kísérte a lányt valamilyen hangszerrel. Közben kaptunk levest - egy lány hozta - és közölte, hogy ha pedig megettük, akkor a parton mossuk majd el az evőeszközöket a tóban. A leves és a hűtők tartalma is közös volt. Lehetett hozni vagy adományozni, de fizetni nem! Wiley fura idézetekbe kezdett, páran fejeseket ugrottak a tó közepén lévő toronyból. Hajnal volt mire egyesével elszállingóztunk aludni. Később megtudtuk hogy jó néhányan laknak itt egy fajta közösséget alkotva, szép lassan építgetve a völgyet.















* * *

Nincsenek megjegyzések: