2008. május 4., vasárnap

#27 The Crystal Method - Legion Of Boom [2004]

No vissza a hétköznapokhoz. Amerikába megyünk, két srác Las Vegasból, név szerint Ken Jordan és Scott Kirkland Los Angelesben összeáll és 97ben létrehozzák együttesüket. A név választás érdekes, hisz miről is kapja a nevét egy olyan csapat amely erős elektronikus zenét játszik, mint a metamfetaminról, illetve annak utcai nevéről a 'crystal meth'-ről. Ugyanabban az évben a The Crystal Method kiadja első nagylemezét, a Vegas-t (az albumcím választásnál is halál kreatívek voltak a srácok). A kreálmány viszont igen sikeres lett egyik kislemezének köszönhetően, ami a Busy Child címet viselte. Ezt a számot mindannyian ismerjük, mert amellett hogy helyet kapott a Lost in Space és a Gone in Sixty Seconds film CD-jén, a rádiók pedig agyon játszották, még a FIFA 98 játék betétdala is lett. Ezek után 2001ben kiadták második, 2004ben pedig harmadik stúdióalbumukat:

The Crystal Method - Legion Of Boom [2004]


Az album elkészítésénél már igen nagy népszerűségnek örvendett egyéni stílusuk, így sokan akartak Velük dolgozni. A Method tehát a zenét, a vendégek pedig saját stílusukat és a számonkénti egyediséget biztosították a lemezen. Csak néhány előadót emelnék ki a sok közül, elsőnek Wes Borlandot, a Limp Bizkit legendás szólógitárosát, aki a 2.,7. és 8. szám gitársávját írta és adja elő a lemezen. De hallhatjuk Rahzel, a világhírű Beatboxer effektjeit is, Ő egyébként a The Rootsnak(lsd egy korábbi bejegyzés...) volt a tagja, de Roni Size csapatának, a Reprazentnek is alkotója, Roni előszeretettel keveri ütemeihez Rahzel hangját. És utoljára, de nem utolsó sorban meg kell említenem, hogy az ötös számban Milla Jovovich is énekel, ezzel garantálva a szám sikerét (mit a szám, az egész album sikerét!!!).
Remélem sokan meghallgatjátok ezt a remek albumot és tessék szavazni is egyet!




Mai első klipünk a srácok első kislemeze, ami a Spawn film első számú zenéje lett. A klipben Filter mellett feltűnnek az együttes tagjai is (a két tekergetős muki).




A következő választás már az aktuális albumról, a Need for Speed: Underground játékból is ismerhető Born Too Slow John Garcia hangjával.



És ráadásként egy kép Milláról, ha már szerepelt:) :


Elég David Bowie-s lett ez az arckifejezés, nem?! (Briliáns)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

tenyleg bowies es tenyleg brilians!!!

viola

Andrew írta...

:))