2008. május 9., péntek

The Police - Wrapped Around Your Finger

Gondoltam postolok egy sima klipet, de belepörögtem, sorry.
Szóval: Aki annak idején látta a top10emet egy másik oldalon, az tudhatja, hogy ez ott volt közöttük. A rendezők, Kevin Godley és Lol Creme, azaz 'Godley and Creme' mostanra legendák, annak idején kísérletező kedvükről voltak híresek, a klip az igen drágára sikeredett 'EveryBreath You Take' után következett (83ban), ami ugyan igen jó klip lett, de költségei teljesen kiborították a producereket, így ennek a klipnek nem lehetett nagy költségvetése, az urak azzal kezdték, hogy bejelentették, nyitásból kéne 1000 darab óriás gyertya, valamint akkor már szükség lenne 1000 darab vas állvány is természetesen. Ez azonban az alap koncepció egyik pillére volt még csak, ugyanis a duó összeült a stáb vezetőjével, Daniel Pearl-lel egy olyan ötlettel, miszerint megoldható lenne-e, hogy pontosan kétszer olyan gyorsan menjen a playback és pontosan ugyanolyan sebességgel a kamera. Nem volt más választás, az alapból is igen drága kamerát szét kellett szedni és az oszcillátor helyett egy gyorsabbat tenni a helyére, ami 24fpsről, 50kép/másodpercre emelte a képek számát. Eléggé utána olvastam és nagyon úgy tűnik, hogy tényleg ez a klip volt a világon első amely lassított felvételt alkalmazott (miközben a szereplők úgy tűnik, normál sebességgel énekelnek). A nap végén a producerek leállították a forgatást, azonban Sting ragaszkodott hozzá hogy a rendezők addig dolgozhassanak, amíg szükséges, mert érezte, hogy különleges anyagon dolgoznak, a producerek azonban annak ellenére sem engedtek még egy napot, hogy Sting saját zsebből akarta kifizetni az extra költségeket, egy plusz felvételre adtak engedélyt, így a rendezők félre hívták Stinget, egyezkedtek vele egy negyed órát, majd csak annyit mondtak Danielnek, hogy bármi történik, tartsa a kamerát egyenesen és kövesse Stinget, ezután elindították a playback-et és ekkor készült a klip végén látható rész amikor Sting szétveri a berendezést (bőven locsolva forró viaszt a kamerára és Danielre is, aki ennek ellenére kiállta az 5 percet csupán könnyebb égési sérüléseket szerezve).
A szövegkönyv önmagában is megérne egy beszámolót, azonban erre most nincs lehetőség, csupán annyit róla, hogy már itt kibontakozik Sting briliáns intellektusa, hiszen Szkülla és Kharübdisz meg még csomó egyéb különleges gondolattal jár körbe egy olyan témát, amit kevesen a heavy metál képviselői kivételével, persze ott ennél lényegesen gyengébb szövegkörnyezettel.
Tehát:



(Ez az a szám amit életem végéig sem fogok megunni, ákárhányszor is halljam)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hat igen. Egy ilyen lassuzos, tokolos kaki lett Stingbol is. Pedig 78-ban meg egy tisztesseges punkzenekarnak indultak:

http://youtube.com/watch?v=5G2LtPvPemw

Elso alkalommal jaccak a Message in a Bottle (ja, igen; mindenkit lojetek fejbe, aki "in THE bottle"-t vesz a szajara) cimu szamot, es hat abbol is mekkora lassu tragya kerult mar Sting kesobbi "eletmuvalogatas" lemezere

pffff
itt az istentelen szar verzio:
http://youtube.com/watch?v=lJNyL_8XxNk

Adrika írta...

Tetszik nekem a szavazós játék!