2008. május 25., vasárnap

#29 Zero 7 - Simple Things [2001]

No megvan! Ismét nehéz volt választani, ugyanis itt volt az ideje egy ismeretlen ám mégis jó zenét játszó bandát találni, ami ugye szerencsére elég nehéz, hisz aki jó, azt azért felfedezik. Nem mondom hogy tök ismeretlenek, hiszen kaptak például grammy jelölést is, néhány szám az ajánlott albumról pedig feltűnhetett egy-két reklámban is, de azért valószínűleg csak néhányatoknak van meg ez az album és ezen szeretnénk most változtatni. Készüljetek fel: Chill-Out következik, mégpedig a jó fajtából!!

Az együttes úgy alakult hogy két tanuló, nevezetesen Henry Binns és Sam Hardaker elvégezvén a hangmérnökit beálltak dolgozni egy stúdióhoz Londonban, ahol többek között a Pet Shop Boys és Robert Plant is szokott felvenni. Kapcsolatba kerültek a szakmával és kezükbe akadt egy Radiohead szám, amivel elkezdtek játszani. Ennek az eredménye egy remix lett a 'Karma Police' kislemez B-side-ján. Az apró sikert több felkérés követte, többek között Lenny Kravitz is megkereste Őket. A sok kreatívkodásnak az lett az eredménye, hogy elsőnek egy EP-vel, majd 2001ben egy egész stúdióalbummal rukkoltak elő:



Zero 7 - Simple Things [2001]



Az album stílusát tekintve tehát chill-out, pontosabban downtempo, erősen instrumentális ami ugye a stílusból következik, de meg kell jegyezni hogy a Zero 7 csapat a fellépéseiken elérheti a 20 főt is, azaz igen komoly és változatos hangszereléssel látják el nem csak az albumaikat, hanem az élő fellépéseiket is. A lemez két húzószáma egyébként a Destiny és az 'In the Waiting Line', amelyek igen sok válogatásra CDre és filmbe be lettek válogatva (többek között az egyik all-time kedvencembe, a Zack Braff által írt és rendezett Garden State-be is bekerült). Eladásokat tekintve az album aranylemez lett, a vokálokat Mozez, Sophie Barker és Sia Furler biztosítja akik közül csak Sia az aki még mindig tagja a Zero 7 masszív előadógárdájának.
Véleményem szerint ez a lemez annak ellenére hogy lassú egyáltalán nem fárasztó, ezért merem ajánlani Mindannyiótoknak.


(Mr Binns és Mr Hardaker)
A zenekar egyébként azóta már a harmadik albumnál tart, a 2006ban megjelent 'The Garden' kapta a fent említett grammy jelölést és általánosan sokkal közkedveltebb ám hangyányit más stílusú mint az ajánlott album, ennek ellenére azt is nyugodtan betolhatjátok magatokba.

Végezetül pedig a videók:


In the Waiting Line








A Destiny élőben, szerintem az első versszak kicsit necces, de érdemes végignézni. Feltűnik még a másik számot éneklő Sophie Barker is Sia mellett.






Jó hallgatást!


Sia Furler






.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Őket kedvelem, bár nincs meg tőlük semmi. A Destiny-t használta a MTV is átvezető spotként.

Unknown írta...

Telitalálat. Relax!