2008. augusztus 31., vasárnap

#39 Beat Dis - Keep Still! [2007]

Sziasztok

Nos egy újabb post. Rég nem jelentkeztünk, de hát nem voltunk itthon.
Ezen a héten is hazánk a szülő, lassan már kezdem sajnálni az Angolokat, hogy mostanában nincsenek túlerőben a blog hasábjain.
Mai együttesünkről sajnos 30 cikk átolvasása után is csak annyit tudtam meg, hogy Tamás (lsd később) általában szét van csúszva (de azért jó zenét ír). Ugyanis olyan alap dolgokat nem írnak le a zenekarról a site-ok, hogy éppen kik játszanak benne.
Ami tuti (?) hogy van öt állandó tagunk: Csigó Tamás – ének, Déri Zoltán – basszusgitár, Gergácz Gábor – gitár, Óvári Adrián – DJ, Rozmán Zoltán- dob
Ezen kívül elég valószínű hogy nem tévedek ha azt állítom, hogy Szombathelyről indultak, olyan 2002 környékén. Csigó az agy és az arc is. A zenekar első albumát (Genetik Gift) Zaida Rivas, a puerto rico-i énekesnő énekelte fel (volt még Tamás, mint MC (már nem az amelyik a kábítószer szállítmányt hozta, az egy másik...))
Az album remekül sikeredett és Prieger Zsolttal az oldalukon mint segítség elkezdtek hírnévre szert tenni (tehát Ők is az Anima istállójába tartoztak).

Az aztán az Animából elhíresült MC Jez-zel
a 'Coming trough' című szám feléneklésénél.

Az első album azóta letölthető a zenekar honlapjáról (link alul), tessék azt is hallgatni.
2005ben aztán a hölgynek magán-jellegű okokból haza kellett mennie, és a zenekar új énekesnőt kezdett keresni, mindeközben úgy döntöttek, hogy kiadót is váltanak. Amit nem értek az az, hogy miért tartott fél órámba hogy megtaláljam Polnauer Flórát (legalábbis a nevét), aki a lent linkelt videóban, mint az együttes új énekese és az ajánlott album egyik alkotója van jelen és mégis sehol nem tesznek róla említést a cikkírók (később Ő kivált). Ami tuti, hogy az albumot már Judie Jay énekelte fel, akit Zságer Balázs híres klipjéből ismerhetünk fel, ahol Judie az egyik underground díva (még ha ez egy Oxymoron is). Az album tehát elkészült és említésre méltó lett (sőt!).


Beat Dis - Keep Still! [2007]



Az album nagyon kemény, akár prodigy-közelinek nevezhető effektekkel operál a trip-hop bugyraiban, remek dallamok és nagyszerű ének-rap egyveleg, és itt az egyveleget értsétek úgy hogy nincs összekeverve: egyik szám ilyen, a másik olyan. Esetleg ha nem tiszta a kép, akkor példaként megemlítem, hogy a zenekar példaképei közé tartozik a Beastie Boys, a Wu Tang Clan és a Massive Attack, amely három igen különböző stílus és mégis sikerült Csigóéknak zseniálisan ötvözniük a jót a jóval.

Ha valaki a zenekarra kíváncsi annak most is itt egy riport, amelyben Csiga és Flóra beszél az együttesről, már csak azért érdemes belenézni, hogy lássátok hogy néz ki Csigó ha készen van...




A fenti videó érdekessége, hogy az a Mednyánszky René készítette, aki a Laundromatot is.



Videók:


Az első albumról a kislemez:
Beat Dis - Genetik Gift
Album : Genetik Gift [2003]



A másodikról a legfrissebb cucc (az elsőt ugyan
lehetetlen volt felülmúlni <=> de nem is sikerült)
Beat Dis - Humanoid
Keep Still! [2007]





És jöjjön valami klasszikus:
Varga Zsuzsa feat. Beat Dis - Adhatom
Album : Rap revü Rómeó OST [2004]





Illetve van még egy klip, ami azonban már szerepelt tavasszal, ha beleolvastok a szövegbe láthatjátok, hogy legutóbbi rejtvényünk nem is volt olyan nehéz....




(a linkben láthatjátok mennyire durva körülmények között írtam az ajánlót Párizsban...)


Jó hallgatást, gyertek koncertre!!








* * *

1 megjegyzés:

igi írta...

Hát számomra nagy csalódás. Beat Dis szám az egyetlen hallgatható számuk, de az legalább jó.