2008. június 1., vasárnap

#30 Roni Size - In The Mode [2000]





Tehátakkor
A harmincadik:






Ahhoz hogy a stílusok megfelelően keveredjenek és hogy megfelelően felkészülhessen mindenki a nyár egyik nagy bulijára a Volt fesztiválon: jöjjön most egy kis tört ütem, az eddigi ajánlásokat nézve egészen visszafogtam magam annak ellenére hogy talán ezt a stílust vinném magammal egy lakatlan szigetre ha választani kéne...
A tört ütemek képviselőinél jellemző, hogy igen fiatalok (vehetjük példának Skream-et aki 21 évesen a világ legkeresettebb Dubstep producere és előadója) ennek ellenére mai művészünk, Ryan Williams 69ben született Bristolban jamaicai szülőktől.
Fiatalon bajlódott az iskolával és sokat lógott klubokban éjjel (16 évesen), nagy hatással voltak rá a 'The Wild Bunch' által (1983tól néhány éven keresztül) rendezett party-k (A Wild Bunch tagjai hozták létre később a Massive Attack-et). Ilyen közegben a kezdetben meglepő módon (jamaicaiként) a reggaehez vonzódó művész elkezdett a jungle, a drum and bass és a break felé is nyitni, majd összepakolta otthonában az első stúdióját és Krusttal ketten 97ben létrehozták a Reprazent formációt és kiadták első albumukat a 'New Forms'-t. Az album több komolyabb díjat is nyert és hozzásegítette a csapatot hogy zenéjük egyre több emberhez jusson el. A Reprazent tehát gyakorlatilag azon kevés csapatok egyike akik előbb Angliában majd Európa többi részén is népszerűvé tette annak idején a drum and bass-t.
A Reprazent egyébként ekkor már egy komolyabb csapatot takart, a stúdióban és a fellépéseken is olyanok zenéltek együtt mint Dj Suv és Dynamite MC.
Komolyabb elvárások közepette, azonban jobb gárdával 2000 októberében Ryan és a Reprazent elkészítette második albumukat:


Roni Size / Reprazent - In The Mode [2000]



Az albumon a tagokon kívül olyan művészek is közreműködtek mint Rahzel, Method Man (Wu-Tang Clan) vagy Zack de la Rocha (Rage Against the Machine). Jól láthatóan Ők nem a tört ütemek stílusait képviselik és ezért lett ez az album olyan mint amilyen, Size ideálisan keverte a nagyon különböző stílusokat és hozott létre valami olyasmit amit azóta is csak Ő tudott és tett egy alapból erősen monoton stílust változatossá és közkedvelté.

Roni Size a Reprazent csapatával Július 3.án, 21:00-kor lép fel a Volt Fesztivál nagyszínpadán a Cypress Hill előtt (link)

TrackList:

1 Railing Pt. 2
2 In + Out
3 System Check
4 Ghetto Celebrity
5 Lucky Pressure
6 Balanced Chaos
7 Switchblade
8 In Tune With The Sound
9 Who Told You
10 Heavy Rotation
11 Staircase
12 Mexican
13 Dirty Beats
14 Centre Of The Storm
15 Snapshot
16 Play The Game

Videok:



Elsőnek akkor egy jó poén ha már a Cypress Hillt Size-ék előzik meg a Volton, akkor jöjjön a két banda közös száma (tulajdonképpen a két frontember kollaborációja):
Roni Size feat B-Real - Child of the West[2002]




Egy az ajánlott albumról:
Roni Size - Lucky Pressure




És végül sikerült találnom valami különlegeset:
Roni Size és a Reprazent élőben két új dallal, tessék mindkét számba belehallgatni hogy lássátok milyen zseniálisan keveri hozzá a zenéjét a Soulhoz, az R&Bhez vagy éppen a Rap-hez.
Roni Size Live @ Jools Holland: [2006]
::feat. Jocelyn Brown - Sing
::feat. Beverly Knight & Dynamite Mc - No More





2 megjegyzés:

Ms.K. írta...

Tényleg VOLT-ról nem is beszéltünk...
Esetleg, ha netán.

Névtelen írta...

belefutottam az oldaladba.
remek, remek.

gondoltam megosztom Veled, hogy feliratkoztam. Gratulalok.

aui
[blog.]isolation.hu