2009. augusztus 23., vasárnap

Lou Lou Ooldouz Ghelickhani

Rájöttem, hogy miért is ne fertőzzelek Benneteket tovább infprmációval. A minap kötögettem a szálakat az agyamban a Thievery Corportionnal kapcsolatban és rájöttem, hogy fogalmam sincs ki énekel a 'The Time We Lost Our Way'-ben, ami nemrég volt az ajánlóban. No hát ahogy a címünk is jelzi:


A Hölgyet Lou Lou Ooldouz Ghelickhaninak hívják, Iránban született, de Franciaországban nőtt fel, majd Washingtonba költözött, ahol francia/fotográfus szakon tanult (micsoda választás!!). 19 éves korában, egy buliban történt, hogy dalolás közben leszólította a TC egyik tagja. Lou Lou napokon belül a stúdióban találta magát a zenekarral. Egy hónapra rá már 1500 ember előtt énekelt, mint a Thievery öt énekesének egyike. Lou Lou azóta is a TC állandó tagja (10 éve), ahogy ezt az együttes legújabb, Radio Retaliation címá albumán két szám is bizonyítja.


Azonban kreativitását önálló projekt létrehozására is elégnek érezte, így megszületett a Lou Lou and the Sharp Sword. Az együttes 2 fiúból és 2 lányból áll, ahol az énekesnő zenét is ír. A zenekar neve egyébként a vezetéknevéből származik (Ghelickhani - the star of the sharp-sword clan). Ez az együttes egészen más kihívásokat hozott Neki, mivel más énekelni egy óriási közönségnek, mint adott esetben mondjuk 20 embernek, sokkal jobban érvényesítenie kell a személyiségét és erősebben jelen kell lennie.

Amikor nem a 'nagy' zenekarral van próbálják összehozni első albumukat, így elvileg megjelent már egy EP-jük, ezt azonban nem találtam meg, így annak anyaga majd egy másik bejegyzés tartalmául kell hogy szolgáljon (önálló számokat a myspace oldalukon találtok, link alul). Most egy más projekt következik 2006-ból, melyet a Giant Panda Guerilla Dub Squaddal együtt alkottak, Lou Lou ennek is a tagja volt, azonban a csoport évi 300 fellépése túl sok volt a TC mellett.

Giant Panda Guerilla Dub Squad & Lou Lou - Improv Jam
2006





Végül megy a kérdés, na vajon kivel grimaszol Lou Lou a harmadik képen???

További infó:
Lou Lou and The Sharp Sword @ Myspace
Lou Lou Ooldouz Ghelickhani cikk



* * *

2 megjegyzés:

Hajdrák Tímea írta...

Ez tetszik. Bocs, h eddig nem jelentkeztem, de ugyanúgy, ahogy nálad a vizsgaidőszak, nálam az esküvői szezon az, ami megszabja az életemet. :)

markoferko írta...

az ukráncigány mekkora már :D