2009. augusztus 19., szerda

Sziget Fesztivál (Szerda)

Sziasztok ismét!

Folytatjuk fesztivál ajánló sorozatunkat, melyben levonjuk a következtetéseket arról, hogy mit volt és mit nem volt érdemes látogatni.

Sziget Fesztivál : Szerda (2009.08.12.)


Az első koncertnek bizony a csodás Nouvelle Vague-nak kellett volna lennie, ám a diákjegyesek balkáni primitívségének köszönhetően a sok órás sorbanállás elsodorta ezt a koncertélményt.


Bejutás után egyből MR2 és 30Y Nóri kérésére, ahol egész Hiperkarmás állapotba kerültünk. Ezt követte Lily Allennél tett látogatásunk, ahol azonban 10 perc után elborzadtam és átmenekültem biztos területre: Rewind! Cadikkal (meduza - Pécs2010 22:00-00:00).

Reméltem hogy Cadik a nagy közönség és a külföldi kollégák jelenléte miatt felturbózott állapotban lesz (annak ellenére hogy nyilván ez a 1564. nemzetközi fellépése). És ez így is lett, kifejezetten jó szettet kaptunk. Az első órában Cadik szingli volt, majd csatlakozott Mc Kemon is.



Vele már találkozhattatok két korábbi ajánlóban is, de aki azokat nem olvasta volna: Róla annyit érdemes tudni, hogy Grenadán született és ha minden igaz az MTK igazolta le mint focistát, 13 éves kora óta él itthon. A foci mellett azonban a Love Alliance és a Gimmeshot tagja. Részt vett Sena - First One című lemezén a csapattal (mely a 3. ajánlónk volt). De Ő rappel Zsuzsával a Rázd még című klippben is és állandó tagja az Irie Maffiának valamint a Barabás Lőrinc Eklektricnek is (másik ajánló).
A Szett tehát csodás volt, ezen a videón akár még mi is látszódhatunk, tudom hogy a minőség csapnivaló, de hát ez van. A videó 5 perces, érdemes megfigyelni hogy ez idő alatt Cadik hányszor vált számot (soxor).


További videók a fellépésről: Itt és itt.

Nem valami egyszerű eljönni ilyen mozgalmas két óra után, így nem is sikerült: Cadikot Mala követte a Digital Mystikzből. A dmz formáció Mala mellett Cokiból áll, akivel már itt találkoztatok. A koncert számunkra egyben levezetés is volt, mert szép lassan hazaindultunk (miközben előttünk a szinesbőrű kollégák egyre udvariatlanabbul próbáltak megszabadulni az eladandó drogoktól). Ezzel tehát vége a szerdai beszámolónak, kaptok még egy óriási klasszikust, az Anti-War Dubot, hogy tovább művelődhessetek (és könnyebben viseljétek a rewind-ot:).


Digital Mystikz - Anti-War Dub
From the Album : DMZ 007 (Haunted / Anti War Dub)
2006





Enjoy

(nyilván mivel minden fácán ezt fotózta, így én sem hagyhattam ki:)

* * *

Nincsenek megjegyzések: