2008. március 10., hétfő

#16 Stereophonics - Just Enough Education to Perform [2001]

Szervusztok

Remek album ismét: A mai ajánlás készítői a walesi Cwmaman-ból származnak, így egy picit sikerült távolodnunk Londontól és annak környezetétől (egy darabig vonzott a vágy hogy teljesen eltávolodjunk és Skandináviából kapjatok egy abba-bestof-ot de hát az ember nem tesz ilyet a barátaival). A zenekar a Stereophonics, énekesük Kelly Jones, aki szerintem az egyetlen a britt birodalomban aki fel tudja venni Liam Gallagherrel a versenyt. Érdekes még megjegyezni, hogy a debütáló albumuk a 6.lett az eladási listákon, azóta azonban mind az 5 megjelent album az első helyen kötött ki ami a britt piac telítettségére nézve elég szép eredmény. (Gondoljunk például abba bele hogy Björknek mennyivel egyszerűbb dolga van Izlandon, csupán Sigur Rós-sal kell egyeztetnie, nehogy egyszerre adjanak ki albumot. Továbbá itt gondoltam beszúrok egy magyar, a 2007-es eladási listáról származó adatot, de sajnos annyira kikészültem rajta idegileg hogy inkább hagyjuk, itt a Link
No vissza Kellyékhez vagy kejjékhez, ha az angol LY-t magyar LY-nak olvasod. Szóval Kellyben azt kell irigyelni hogy képes a fésületlen, igénytelen és elaludt hajjal is jól kinézni. No 2001-ben, egyik ilyen fésületlen napján kitalálta hogy itt az idő hogy kiadják a harmadik albumukat elég vicces címmel:

Stereophonics - Just Enough Education to Perform [2001]

Az album egy teljes lelki színdarabot reprezentál szerintem(2 felvonásban), Lying in the sun-nak lassan elmerengünk az élet sötét oldalán, a Mr. Writer-ral összeomlunk és depisek leszünk, Step on My Old Size Nine-nal összeszedjük magunkat, ami után hirtelen ráébredünk az egyszerű dolgok szépségére: Have a Nice Day, ezután merengünk, énekelünk, és újrakezdjük a folyamatot.

Remélem mindenki okén van és ezt is leszedi mindenki ha még nem lenne meg.

üdv. A.

u.i.: Ezt is azért:

Nincsenek megjegyzések: