2008. március 10., hétfő

#20 Blink 182 - Blink 182 [2003]

Helllló

Laza 1 órás szerencsétlenkedés után döntöttem, vagy 5-6 album közül nagy nehezen kiszedtem azt az egyet amit ma megkaptok. Sorry az előző hétért de nem tudtam tisztességesen leülni és megírni ezt az ajánlót, szal kivettem egy hét szabit.
No mai darabunk végre egy kicsit punk, egy kicsit emó (bár akkor ez az irányzat még nem nagyon volt), és egy kicsit metál (hangyányit). Kaliforniában alakultak, Tom DeLonge és Scott Raynor voltak az elsők, de Scott nagyon helyesen meghívta Mark Hoppust is a zenekarba. Az általam ismert felállás csak később alakult ki amikor Scott helyett Travis Barker vette át a dobokat, Őt a mai napig a világ egyik legjobb dobosaként tartják számon, az Ő képességeit csak néhányan képesek felülmúlni (pl a Slipknot első számú dobosa (kb 3 van Nekik összesen)). Bár azért elkobozhatatlan eredménye Travisnak hogy P Diddy Őt hívta meg Bad Boy 4 Life c. videóklippjébe mint dobost, ami szerintem felér egy grammy díjjal...:) Szóval a zenekar kezdetben elég Eminem-szerű kifigurázós számokat írt, és vált velük híressé, ám 2005ös feloszlásuk előtt, kiadtak egy utolsó ocsmányul briliáns és különleges albumot.

Blink 182 - Blink 182 [2003]

Ahogyan láthatjátok az album Self Titled illetve kicsit belemászva a dologba kiderült hogy a fiúk csak olyan címeket tudtak kitalálni mint: Use Your Erection I and II, de mivel a banda végleg szakított az idióta poénokkal és ehhez az albumhoz egyébként sem illett volna semmi poénos cím így nem került a borítóra semmi más csak a banda neve és egy smiley. Eheti feladványunk: melyik bandának a híres dupla albumát figurázták volna ki az előbb említett címmel? (Külön pikantéria hogy a megfejtés azaz a célzott album Gyuri gyerekkori nagy kedvence, volt ilyen pólója, minden számot kívülről vágott és persze meg volt maga a lemez is eredetibe)
Tehát az albumnak nem lett cím adva, mégis mint Blink182 jött ki a
piacra és mivel sokan azóta ezzel az albummal azonosítják a bandatagok
előéletét ezért nem is baj, hogy self titled lett.
Az album egyébként teljesen más irányra lett már a készítés előtt belőve mint bármely más albumuk azelőtt. Ezt mi sem támasztja alá jobban, mint hogy az akkor már (főleg Angliában) legendának számító Robert Smith nemcsak ihletet adott az albumhoz, de énekel is rajta. Aki ezt az embert nem vágja ne csüggedjen, jön az Ő együttese is majd valamikor sorra(The Cure).
A számok szerintem nagyon változatosak és mégis megmaradnak a fő irányvonal körül, tartalma és mondanivalója igen komoly és érdekes, érdemes a dalszövegeket nézegetni annak akinek bejönnek a dallamok. További harmóniáról tanúskodik hogy az album feltűnően jól osztja meg a három tagot, helyet kap Tom mellett Mark hangja is illetve a hosszú és igen igényes dob-részek révén Travis is hallatja magát bőven. Tulajdonképpen elképzelhetetlen hogy ne tetsszen Nektek ez az album, nem csak azért mert remek, hanem mert ez Dexx egyik top kedvence és szétrúgja a feneketeket ha nem értetek velem egyet (bizony).

üdv. A.

Nincsenek megjegyzések: