2008. március 10., hétfő

#6 Paul Oakenfold - Bunkka [2002]

Hi

Meglepő és mulatságos, de Andrisnak sikerült idejében megírnia az eheti levelet.
Eheti javaslatom is a kommerszitás felé tett kisérlet, mert mindig az jön ki a végén, hogy nem kocsiba való zenét ajánlok és elalszotok vezetés közben. Na ez az album elég pörgős és kommersz ahhoz hogy tutira hallgathatónak titulálja az emberiség 85.3%a.

Paul Oakenfold - Bunkka [2002](.:CENZOR:.)

Paul Oakenfold Angol születésű és általában a trance nagymesterének tartják, amiről tudni kell hogy a trance-t és house 90%át gyűlölöm, szóval szerencsére ez az album nem tartalmaz túl sok ilyen jellegű elemet, inkább pop-dalok vannak rajta és csak az alapokban lehet felfedezni Oakenfold szakmáját (Anglia legdurvább helyei hívják játszani(.:CENZOR:.)). Munkaköre azonban jóval szélesebb szerencsére, producerként is jól ismert, ami jelen esetben az albumot alkotja, ugyanis ez az album inkább olyan mintha az általa gyártott cdk-ről előadónként egy-egy számot emelt volna ki. Ennek ellentéte történt, írt egy csomó különböző számot és meghívott egy csapat híres és kevésbé híres énekest hogy énekeljék fel számait, eredményül pedig szerintem egy remek album született.
Hogy kis pop-kultúrát is rakjak a mailbe lássuk a vendégeket: 3.szám: Perry Farrel, aki például az újraalakult Guns n Roses-ban (Velvet Revolver) megkapta (.:CENZOR:.)Axel szerepét, de nagyon sok ilyen jellegű kollaborációban részt vesz, énekel még Shifty a Crazytownból, ez megjelent kislemezként is, mert akkoriben jött ki (2002) a Crazy town leghíresebb albuma és felkapottak voltak, Ice Cube egy iszonyatos celeb-óriás Amerikában, a rap gyerekkora óta ott van a scénán és milliónyi albumot adott már ki, utolsónak pedig kiemelném a The Harder They Come című kedvencemet, Nelly (.:CENZOR:.) Furtadot nem kell bemutatni, Tricky-t pedig a Massive Attack ajánlásomból kell ismertnek lennie, Ő az aki kivált ekkorra már a M.A.-ból, itt meg lehet figyelni jellemző és Őt híressé tevő mély duruzsoló hangját.

Tracklist

1. Ready Steady Go" (feat. Asher D) – 4:13
2. "Southern Sun" (featuring Carla Werner) – 6:57
3. "Time of Your Life" (featuring Perry Farrell and Grant-Lee Phillips) – 4:17
4. "Hypnotised" (featuring Tiff Lacey) – 6:34
5. "Zoo York" – (feat. Nusrat Fateh Ali Khan) - 5:25
6. "Nixon's Spirit" (featuring Hunter S. Thompson) – 2:48
7. "Hold Your Hand" (featuring Emilíana Torrini)– 3:39
8. "Starry Eyed Surprise" (featuring Shifty Shellshock of Crazy Town) – 3:48
9. "Get Em Up" (featuring Ice Cube) – 3:50
10. "Motion" (featuring Grant-Lee Phillips) – 6:24
11. "The Harder They Come" (featuring Nelly Furtado and Tricky) – 3:50

Jó hallgatást!

Andris



u.i. A szövegben ravaszul elrejtettünk 4 (.:CENZOR:.)-t, keresse meg és egy
.:CENZOR:. kiséretében küldje el címünkre, a beküldők között értékes
nyereményeket sorsolunk ki.

Nincsenek megjegyzések: