2008. március 10., hétfő

#7 The Streets - Original Pirate Material [2002]

Hát jó reggelt!!!

Nagyon vicces napok ezek, és nem csak a rengeteg alkohol miatt, szóval valami vicceset kaptok. Tulajdonképpen mégsem, de nem számít, ismét Angliába, de most nem Essexbe(The Prodigy) vagy Manchesterbe(Oasis) megyünk, henam (így sokkal viccesebb bár kevésbé érthető szót kapunk) Londonba látogatunk és beajánlok egy igazi Angol (NEM AMERIKAI) Rappert (aki egyébként mint megtudtam eredetileg birmingham-i). Mike Skinner Úr 2002-ben kihozta debütáló albumát és eladott belölle 1millió darabot egyből, címe:

The Streets - Original Pirate Material [2002]

Brilliáns és zseniálisan kidolgozott számok tömkelege, amit nem képes elrontani idióta stílusával, sőt mindez megy a zenéhez és egész élvezhetővé teszi azt. Mindenesetre Angliában csak az hallgatott rap-pet annak idején aki Amerikából hozta be azt, és hazai rap-scéna nem igen létezett (számított), Skinner albuma után azonban egy nemzeti érzés lett az egészből és a brittek, élükön a britt MTV-vel nyomatta ezt az albumot, mondván hogy Anglia is ki tud adni egy jó albumot
ebben a stílusban, aminek az lett az eredménye hogy Angliában Angol rappet volt divatos hallgatni, amit a The Streets indított el. A streets esetében még meg kell említeni a dalszövegeket, ugyanis egy számon belül ledarál egy teljes novellát Skinner, mégpedig nem is akármilyen sztorikat tol, szóval ha van energiátok figyeljetek oda!
Azért ezt ajánlottam kedvenc rap albumaim közül elsőnek, mert sokkal kidolgozottabb dallamokból állnak a számok mint Amerikában, ami talán emészthetőbbé és hallgathatóbbá teszi ezt az albumot számotokra, remélem élvezni fogjátok.

Üdv. Andris

u.i. Meg kell jegyeznem, hogy kedvenc számom a következő albumon van rajta, ha úgyis töltitek,ezt az egy számot mellécsaphatnátok: The Streets - Fit But You Know It [Album: A Grand Don't Come For Free]

T.L.:

1. "Turn the Page" – 3:15
2. "Has It Come to This?" – 4:04
3. "Let's Push Things Forward" (featuring Kevin Mark Trail) – 3:51
4. "Sharp Darts" – 1:33
5. "Same Old Thing" (featuring Kevin Mark Trail) – 3:22
6. "Geezers Need Excitement" – 3:46
7. "It's Too Late" – 4:11
8. "Too Much Brandy" – 3:02
9. "Don't Mug Yourself" – 2:39
10. "Who Got the Funk?" – 1:50
11. "The Irony of It All" – 3:30
12. "Weak Become Heroes" – 5:33
13. "Who Dares Wins" – 0:34
14. "Stay Positive" – 6:18

Nincsenek megjegyzések: