2008. március 10., hétfő

#19 Lamb - What Sound [2001]

Hello

Ma úgy voltam vele hogy kaptok valami jót, de mivel nem rég bővült a cím lista nem ajánlhattam be valami kommersz hallgatható cuccot, olyat akartam ami még Fórizs Sándor Urat is meglepné. Szal visszamászunk szépen Angliába és mélyre dugjuk a fejünket a zenei underground bugyraiba. Meg is találjuk a keresettet Manchesterben. Zenei csoportosulásunkat Andy Barlow ("Hipoptimist") és Lou Rhodes hozták létre. Andy az ütemeket szereti (D&B, trip-hop) a bűbájos Lou pedig a (Nép illetve egyéb) dalokat. Így már sejthetitek hogy ebből mekkora káosz lesz :). Andy tehát az alapokat, Lou a dalszövegeket készíti, koncerteken Lou énekel, Andy az elektronika mögött ül. 96 óta kiadtak egynéhány lemezt, most a szerintem legjobbat kapjátok:

Lamb - What Sound [2001]

Sajnálatos módon jelenleg úgy tűnik hogy nem folytatják tovább ezt a kollaborációt, utolsó albumuk 2005ben jelent meg, az is csak remix, új studióalbumuk 2003 óta nem jött ki. Sajnos elég sokan nem értjük, de Ők még Angliában sem lettek elég népszerűek, ahhoz képest mondjuk hogy a nagyjából azonos zenét játszó bristoli Portishead mekkora sikereket ért el ugyanebben az időben.
Ajánlom Nektek hogy a 2CD-s verziót szedjétek, mert az tele van igen neves művészek remixeivel és jó sok élő felvétellel, illetve akkor meg lesz Nektek a Gorecki c. számuk is ami egy korábbi albumon található és a legjobb számuk, hangyányit megelőzve az aktuális albumon csücsülő Gabriel c. kreálmányt.

Jó szórakozást!

Andris

1 megjegyzés:

igi írta...

Erről a koncentről inkább ezt emelném ki :)
http://youtube.com/watch?v=Z06gUeqUpeo